ETK
2006-03-16
 
Mette Skaksen
Dansk Industri
H.C. Andersens Boulevard 18
1787 København V
Erik Thau-Knudsen
Skolegade 2A, 2. sal
8600 Silkeborg
Tel.: 8680 1882
Mob.: 4013 4133
E-mail:
URL: www.thau-knudsen.dk

Uopfordret ansøgning

Hyr en cand. mag. & ling. merc.!

Meget inspireret af dine udtalelser om akademikerarbejdsløshed på forsiden af Information 10. marts 2006 skriver jeg til dig — og Dansk Industri — med ansøgning om at ansætte mig i organisationen eller hos jeres medlemmer.

Lad os lige slå min status som langtidsledig med videregående uddannelse fast: Jeg har to videregående uddannelser — cand. mag. og cand. ling. merc. Det dækker over balkanistik og russisk i cand. mag.-delen og bulgarsk i cand. ling. merc.-delen. Så jeg er akademiker.

Siden 1999 har jeg haft et sporadisk forhold til arbejdsmarkedet og overvejende måttet ernære mig ved understøttelse først fra min a-kasse og siden 2004 med kontanthjælp. Så jo, jeg er arbejdsløs og det på lang tid.

Når du udtaler Vi har klare indikationer af, at der blandt visse akademikere mangler faglig eller geografisk mobilitet, så føler jeg, at det vedrører mig — på den gale måde.

Geografisk immobilitet? Ikke her! I 1999 boede jeg halvt hos kæresten i Århus, halvt i min føde- og uddannelsesby København. Så kunne jeg dække arbejdsmarkedet i de to største byer i landet. I 2000 rykkede jeg til Silkeborg, hvor kæresten er adjunkt på det stedlige gymnalium. Ikke nok med denne mobilitet hvad angår bopæle — i min søgen efter arbejde endte jeg flere gange med at opholde mig i Sibirien og Kazakhstan som udsendt af OSCE. Sjovt nok var andre danskere på missionerne typisk i samme situation som jeg — arbejdsløse akademikere. Og vi vil gerne rejse de over 4000 km igen for at komme i berøring med arbejdsmarkedet. Når vi er heldige, kommer vi ud 1-2 gange årligt à 1-7 uger. Så meget om akademikernes mobilitet.

Nu den faglige mobilitet: Eksempelvis er nogle ikke indstillet på at opgive idéen om drømmejobbet og i stedet søge en stilling, som de er overkvalificerede til, blev du også citeret for. Hov, hvad var det? Drømmejobbet! Du får akademikerne til at fremstå som mere forkælede end alle andre, men alle arbejdskræfter har vel en drøm om et job. Er en smedesvends drømmejob ikke at være en smed? Og er en pædagogs drømmejob ikke at finde i pædagogbranchen. Så det er vel helt legitimt for alle andre erhvervsgrupper at have drømmejob, så hvorfor ikke også for de veluddannede? Når det er sagt, så tror jeg ikke, at langtidsarbejdsløse akademikere som jeg er specielt fokuserede på drømmejobbet. Hvad skulle mit drømmejob være som balkanist og bulgarist? Du ville vel svare noget inden for Balkan og Rusland. Dejligt bred definition — nok så bred, at titlen næsten ikke kan kvalificere til betegnelsen drømmejob. Det har dog skortet umanerligt fra DI's medlemmers side med jobopslag, der havde overskrifterne Balkanist søges eller  Vi leder efter en bulgarsk translatør til større danske eksportvirksomhed. Faktisk har jeg slet ingen set, desuagtet at samhandelen og samfærdselen med mine lande har været i vækst lige siden min studieafslutning i 1989. Så jeg søger bredere. Gennem de sidste 2 år har jeg søgt på opslagne stillinger (min. 20 timer/uge) som  

Stillingsbetegnelse Virksomhed Arbejdssted
Administrativ medarbejder / Supporter Cure4you Helsingør
Webjournalist Danmarks Radio Søborg
IT-lobbyist Dansk IT København
Web-projektmedarbejder Grundfos Bjerringbro
Natportier Scandic Hotel Silkeborg
Projektadministrator til international NGO International Media Support København
Webredaktør Jem og Fix Vejle
Webmedarbejder
JOBDK A/S Skanderborg Skanderborg
Webprogrammør / ass. Landbrugsraadet København
Proaktiv webmaster Zealandcare A/S Holbæk
Webmaster Midtjyllands Avis Silkeborg
Skrivende kommunikationskonsulent Mondo A/S København
CPO Webmaster Novo Nordisk Bagsværd
Politisk assistent i Bruxelles Poul Nyrup Bruxelles
Udvælger af TV-serier TV 2 Danmark Odense
Lektor i dansk Sofias Universitet Sofia
Direktionssekretær Centrum Personale København
Direktionssekretær Danfoss Nordborg
Webredaktør Danisco Brabrand
Eksportrådgiver i Moskva Danmarks Eksportråd Moskva
Web- og kommunikationsmedarbejder Danmarks Fiskeriundersøgelser Lyngby
Produktionssekretær DR TTV Søborg
Underviser i internet/webside Dansk Røde Kors Center Grenaa
Hemmelig agent Forsvarets Efterretningstjeneste København
Hjemmesideredaktør
Forskningsstyrelsen København
Webredaktør Rektorkollegiets sekretariat København
Webredaktør Rigspolitiet København
Webkoordinator Ribers Kreditinformation Silkeborg
Rengøringsassistent Th. Langs Skoler Silkeborg
Lingvist Århus Kommunale Skolevæsen Århus
Graduate Teledanmark (TDC) Århus
Webjournalist Rigspolitiet København
Business development consultant Dansk Industri København
Communications Officer for Corporate Communication Maersk — A. P. Møller A/S København

Jeg sidder her endnu, også selv om jeg søger uden for mit speciale i balkanistik og russisk. Vikarbureauerne vil ikke røre sådan nogle som mig med en ildtang. Pudsigt, ikke? Det samme sker, når jeg sender uopfordrede ansøgninger.

Men hvis du alligevel mener, at geografisk og faglig mobilitet, herunder evnen at søge beskæftigelse uden for ens ønskejobs område, er noget, som DI's medlemmer efterlyser for at ansætte højtuddannede, så værsågod. Jeg anbefaler mig selv:

Med venlig hilsen

Erik Thau-Knudsen

Dokumentation