Erik Thau-Knudsens website | Kontakt til forfatteren


Erik Thau-Knudsen, 2004-10-04

Par swinger bedst med faste aftaler

Swinging -- den særlige subkultur, hvor par dyrker promiskuøsitet med begges vidende og tit til skue for andre -- giver ikke anledning til henvendelser hos seksualrådgivningerne. Alligevel kan der være problemer, ikke mindst for debutanterne.

Parret over for os hedder Dennis og Susanne. De er unge, de er smukke, de er godt på vej til gode uddannelser. Og så er de swingere. Vi sidder i baren i swingerklubben Loungen i Ålborg, en af de pæne af Danmarks 12 af slagsen.

 Vi har været på Scor.dk i fire år, fortæller Dennis. Han forklarer, at det var mest for at finde en pige til dem begge. Scor.dk er en vigtig referenceramme for swingere. Det er et web-sted for frisindede med over 100.000 personprofiler. Folk med swingerinteresser begynder her.

Dennis og Susanne, som er i første halvdel af 20-erne, vil i august have været kærester i seks år. Først da de for 2 år siden startede i Loungen, fandt de ud af, at det passede dem bedst. Piger, som de ledte efter i begyndelsen, er i undertal i swingerklubberne, men det gør ikke så meget, fordi de nu orienterer sig bredere, f. eks. mod sadomasochisme, flere mænd, o.s.v.

Første gang

Debuten er altid det sværeste for swingerne.  Første gang blev vi meget forskrækkede, fortæller Dennis.  Det tog os et par måneder, før vi turde komme igen. Nu kommer vi her tit.

 Det var lidt vor egen skyld, siger Susanne.  Vi brød reglerne. Vi var oppe ovenpå i Showroom [et åbent rum med en dobbeltseng til de aktive og en sofa til voyeuer-ne, ET-K] og lå og elskede. Så var der en fyr, som spurgte, om han måtte være med. Vi svarede ikke rigtigt, og gav ham heller ikke helt klare tegn, så han kom med ind. Men så indbød han nogle andre, som var inde ved siden af, til at være med, og så gik det for alvor galt. Det var både beskyttet og ubeskyttet sex, og det gjorde os meget forskrækkede. Så vi tog hjem og tænkte over det. To-tre måneder efter kom vi tilbage.

Regler og grænser

Dennis og Susannes overvejelser gik i retning af, hvad der var deres egne krav og grænser under turene i Loungen.  Selv har jeg det sådan, at jeg vil have, at Dennis er der, fortæller Susanne.  Men ellers søger jeg stadig mine grænser af. Man udvider sig hele tiden og finder nye sider af sig selv.

Dennis vil vide, hvad der skal foregå.  Jeg er nok en kontrolfreak, fortæller han.  Jeg skal hele tiden vide, hvad hun laver, og hvem det er, hun laver det med. Jeg skal kunne se hende.

Loungens bestyrer Thorkild Brejnholt uddyber det.  Kommer du som par, er du nødt til at være afklaret, inden du tager hjemmefra. Vil jeg kunne acceptere, hvis vi to var par, at du ville være sammen med en hel masse fyre? Skulle du kunne acceptere, at jeg f. eks. var sammen med en anden pige? Skulle vi kunne være i hver sit rum, når vi gjorde det? Skal man være sammen om oplevelsen? Må man kysse? Mange tager et kys som en meget intim ting. Andre tager det som en naturlig del af seksuelt samvær. Må du blive slikket af en anden? Må du dyrke analsex med en anden? Det er jo ikke sikkert, at jeg synes, at det var okay, men at det var noget, kun vi havde sammen.

Tænk igennem

 Man kan godt komme herned uden at have tænkt dem igennem, men så skal man ikke bare lige kaste sig ud i det sammen med nogle fremmede mennesker, fortæller Thorkild Brejnholt. Og man skal snakke ikke bare inden, man træder ind i Loungen, men så sandelig også, hvis man vil aftale en seance med et andet par.  Tingene kan gå grueligt galt, hvis man ikke lige spørger Hvad er I til?, fordi så har man ødelagt den chance allerede i starten. Det kan ikke betale sig, understreger Thorkild Brejnholt.

Problemerne ved swingerklubberne kendes ikke rigtigt uden for miljøet. Ved seksualrådgivningerne i Aalborg, Viborg, Ringkøbing og Århus Amt samt Københavns Kommune har der ikke været henvendelser fra swingere. Sexologer, såsom Gert G. A. Erichsen, har i pressen derfor stillet sig  meget positivt over for swinging.

Selvværd

Helge Myrup, seksualrådgiver ved Århus Amt og medforfatter til rapporten Ung 1999 ; En seksuel profil, kan ikke helt afvise swingerklubbernes nytteværdi. De giver oplevelser og selvværd.  Man skal da være et skarn, hvis man afslår at få øget sit selvværd, om det så sker på den ene eller anden måde, udtaler Helge Myrup. Desuden er swingerklubberne et sted, hvor man kan få afløb for specielle seksuelle lyster. Helge Myrup har dog sine forbehold.  Det er ikke godt at bruge løs af sine fantasier, fordi så bliver sexlivet meningsløst. Det er ikke godt at overskride alle grænser.

Helge Myrup har svært ved at forestille sig, at der ikke dukker en flig af jalousi op.  Man skal passe på med at hænge følelserne i garderoben, siger han.  Man lyver over for sig selv, hvis man tror, at der ikke er jalousi. Man skal være bevidst om, at man ikke bare kan tænde og slukke for følelserne.

Tilbage i Ålborg klæder Dennis og Susanne sig på igen. De var bare kommet ned i Loungen for at hjælpe os journalistikstuderende. Og der var ikke dukket nogle gæster op undervejs, som for alvor kunne lokke dem ind i lystens huler. Værten Thorkild Brejnholt er anderledes indstillet:  Tak for i aften, siger han på vej ind mod de sorte gemakker, kun iført underbukser og håndklæde.  Jeg skal lige ind og få en aften ud af det, inden vi lukker.


fredag 13. juni 2003

Erik Thau-Knudsen
Skolegade 2A, 2. sal
DK-8600 Silkeborg
Danmark
elektronisk post: erik på thau-knudsen punktum dk
hjemmeside: http://www.thau-knudsen.dk/
Sort rose

Forhistorie

Ovenstående tekst er en renskrivning af en anden artikel, som var en del af Erik Thau-Knudsens eksamensprojekt i uddannelsen Journalistik - på vej til et informationsjob under Åben Uddannelse på Danmarks Journalisthøjskole. Eksamen heri fandt sted 11. juni 2003. Swinger-teksten dannede sammen med en anden — en pressemeddelelse — basis for eksamen. Efter eksamen skrev jeg artiklen, som lærer og censor ville have set den, bare i lutter arrigskab over en utilfredsstillende karakter. Det samlede resultat blev karakteren 7 på 13-skalaen.

Artiklen vandt en tredieplads på webstedet www.morethanvanilla.dk's artikelkonkurrence 9. december 2004. Blev publiceret sammesteds 1. januar 2005. Nu nedlagt.

Artiklen er ikke et udtryk for forfatterens fritidsinteresse siden eller faglige ekspertise forud for projektet. Med andre ord er jeg ikke swinger og bestyrer ikke nogen swingerklub. Se også blog.

Kontaktfora i Danmark

  1. Sexfikserede:
  2. Mere end, men også sex:

Henvend dig hos dem, ikke hos mig, hvis du står og mangler en fræk aftale næste weekend!


Made with a Mac Denne side blev oprettet fredag 13. juni 2003
Ajourført onsdag 25. juni 2003 / 04. oktober 2004 og 13. januar 2010
Henvendelse til vævemesteren: skriv til erikthau-knudsen.dk

Besøg sidste 24 timer:

Antal brugere on-line: